Stel u voor er overkomt u iets en u heeft uw mobiele telefoon bij u. Iets wat bijna iedereen tegenwoordig heeft. Stel de ambulancedienst of het ziekenhuis willen ouders of familie bellen. U denkt dat men die gsm wel even pakt en belt. Maar wie moet men dan bellen?
Want maar weinig mensen hebben hun familie onder de sneltoetsen zitten of in de contactlijst pa, ma, of vrouwlief genoemd. In een gemiddelde telefoon staan veel nummers die niet echt tot de familie behoren. Het kost dus veel tijd om in iemands telefoon het juiste nummer te vinden. Er is echter een simpele oplossing die al door veel mensen wordt gebruikt; de ICE-code in de gsm.
Wat is ICE code?
ICE betekent: In Case of Emergency. In je telefoon slaat u onder de naam ICE het telefoonnummer op dat gebeld moet worden in geval van nood. Natuurlijk kunt u ook meerdere nummers doen: ICE1, ICE2, ICE3 , enz. Zo kan de politie, de ambulancedienst, de dokters of wie er ook nodig zijn in geval van nood makkelijk en snel uw familie of vrienden bereiken.Vergeet niet de landcode voor het nummer in te voeren (+31 voor Nederland), zodat het ICE nummer ook vanuit het buitenland gebruikt kan worden.
Op vakantie naar Duitstalige landen? Gebruik IN in plaats van ICE
Maar let op: De ICE-code wordt in veel landen gepromoot. Maar in Duitsland en Oostenrijk wordt in plaats van ICE ookINgebruikt.IN - Im Notfall.In Duitsland of andere Duitstalige gebieden kan het daarom handig zijn om naast ICE ook IN in de mobiele telefoon te programmeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten