woensdag 10 november 2010

Tegenhouden

Donkere dagen

De klok is alweer een tijdje geleden een uurtje teruggezet. De herfst is met al zijn kleurenpracht weer aanwezig.  De storm(en) en regen valt weer op Nederland neer.     Kortom “ Donkere dagen” .
De “ Donkere dagen” zijn een uitdaging voor de ongenode gast in ons huis.  De duisternis valt eerder op de avond in, dit geeft inbrekers de kans om in de veiligheid van het donker hun slag te slaan.  Ook andere vormen van criminaliteit hebben baat bij de duisternis. 
Ik bedoel dan de straatrovers, overvallers etc. 
Als wijkagent gebruik ik de nazomer/herst om de wijkbewoners alert te maken op het hang en sluitwerk van hun woningen, de verlichting rondom de woning en bezoek ik winkels die extra aandacht zouden kunnen hebben voor overvallers.  Ik verstrek daar  praktische adviezen.
Op 17 november 2010 is er een bijeenkomst voor ondernemers die geheel in het teken staat van preventie bij overvallen.  In de Bode is hierover een artikel verschenen.  
Ook het huis aan huis verstrekken van informatie, net zoals vorig jaar, zal dit jaar weer plaats gaan vinden.
Dit zijn zomaar een paar acties die ik als wijkagent in de wijken uitzet.  
Binnen het district Breda pakken we het in het groot aan, het zogenaamde  “ Donkere Dagen Offensief” of zoals het nu heet “tegenhouden” geeft meer ruimte voor het grootschaliger oppakken van de problematiek rondom overvallen, straatroven, woning- en auto inbraken.  Uit het hele district wordt personeel gepland om deze vormen van criminaliteit tegen te gaan.  Binnen deze diensten wordt gericht gewerkt aan controle van straten/wijken. Een van de middelen is de zogenaamde roadblock, we sluiten straten af en controleren alle in en uitgaand verkeer.   Hier snijdt het mes aan twee kanten, enerzijds is in een bepaald gebied de politie in grote getale aanwezig, de wijkbewoners geven aan dat dit een veilig gevoel geeft en anderzijds levert de controle interessante informatie op, veel puzzelstukjes maken de puzzel compleet.
Al deze maatregelen kunnen niet voorkomen dat er geen criminaliteit, zoals hierboven beschreven, meer is. Maar zij kunnen wel bijdragen tot een stuk bewustwording en alertheid van ons allemaal. 

Veilige Donkere Dagen
Tot Blogs

Peter
uw wijkagent