vrijdag 1 oktober 2010

Te hard, kost teveel

De wijkbewoners van mijn beide wijken klagen over de hoge snelheid waarmee over de Julianalaan en Achter de Molen wordt gereden. In aanloop naar de controles heb ik de gemeente verzocht om snelheidstellingen te verrichten. Je ziet ze weleens die zwarte slangen die over de weg liggen en een kastje aan de kant van de weg. Het resultaat van deze deze tellingen was dat vooral tijdens de spitsuren er tussen de 10-15 kilometer te hard werd gereden. Uitschieters waren er ook, maar dat waren gelukkig incidenten.
Afgelopen week hebben collega's van het Verkeershandhavingsteam en het team een controle gehouden op genoemde locaties.  Opvallend was, dat juist de wijkbewoners de snelheid aan hun laars lapten en daarvoor verbaliseerd zijn. 
De controles zijn er niet, om u te plagen, maar juist bedoeld om de zwakkere verkeersdeelnemers te beschermen en om u voldoende tijd te geven om te kunnen reageren.

Vooral binnen de bebouwde kom wordt veel te hard gereden, jaarlijks betrapt de politie
1.500 000 bestuurders die te hard rijden op 30/50 kilometer wegen.
Van alle ongelukken gebeurt 55 % binnen de bebouwde kom. Bij een snelheid van 50 kilometer per uur is de remweg: 12 meter. Hierbij is de reactiesnelheid nog niet meegeteld.

Met de feestdagen in het vooruitzicht:
 " te snel kost te veel "

tot blogs
Peter
uw wijkagent

Mijn eerste blog

Als een van de eerste wijkagent van het korps MWB, heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan een project om te onderzoek of een van de social media, Twitter, een bijdrage kan leveren aan het versterken of op een andere wijze in contact komen met de wijkbewoner en zijn/haar wijkagent. Ik heb de kans gegrepen en ben nu een viertal maanden actief op twitter, inmiddels een 130-tal volgers.
Twitter heeft de beperking dat de berichten niet groter mogen zijn dan 140 tekens. Bloggen, ook en vorm van socail media heeft deze beperking niet en geeft de mogelijkheid om uitgebreider te communiceren. Daarom nu ook " Bloggen " .
In de komende tijd zal ik regelmatig blogs plaatsen waarvan ik meen dat die voor iedereen interresant zijn. Ook uw inbreng in aanleveren van thema's stel ik op prijs, hierdoor raak ik nog beter op de hoogte  van wat u bezig houdt en wat er leeft in onze wijk.
tot blogs Peter