donderdag 20 januari 2011

Buurtbemiddeling

Eerst zelf praten, dan buurtbemiddeling, dan de instanties
Veel van mijn tijd vloeit naar zaken die op het vlak liggen van problemen met de buren, over zaken die niet direct via de politie/wijkagent hoeven te worden opgelost. De vrijgekomen tijd kan ik besteden aan de jeugd in de wijk/ de inbraken die plaatsvinden in onze gemeente/ recherchematig oplossen van stelselmatige criminaliteit, allemaal zaken waar u als wijkbewoners nog meer last van ondervindt dan de problemen met de buren.   
U zult bij het melden van uw problemen met de buren vaak het advies krijgen om Buurtbemiddeling te schakelen. Mocht Buurtbemiddeling er samen met u niet uitkomen, dan bljift de weg naar de wijkagent open staan.
Waarom Buurtbemiddeling ?

De meeste inwoners van de gemeente Etten-Leur hebben één of meerdere buren. Dat is prettig, want een goede buur is beter dan een verre vriend. Helaas is het niet zo dat we allemaal dezelfde levensstijl en gewoonten hebben.
logo buurtbemiddeling

Daardoor ontstaan er weleens spanningen en dan verandert die buur van een goede buur in iemand die je liever helemaal niet spreekt, terwijl het juist zo belangrijk is dat we met elkaar blijven praten. Elkaar groeten, vragen hoe het gaat, maakt dat je ook naar de buren kunt gaan als je een kopje suiker of hulp nodig hebt. Maar ook als hij of zij de container buitenzet op een tijdstip dat jij dat niet prettig vindt, of om te vragen de heg beter bij te houden, de rommel op te ruimen, de muziek zachter te zetten. Het kan zijn dat er al langere tijd geen of geen goed contact meer is geweest tussen u en uw buren. Dan kunt u vragen of buurtbemiddeling wil helpen het contact te herstellen. Buurtbemiddeling is mede op initiatief van Gemeente Etten-leur actief om de leefbaarheid in de gemeente verder te verbeteren.

Buurtbemiddeling is gratis

Buurtbemiddeling is gratis en werkt met vrijwilligers die hier speciaal voor getraind zijn. Iedereen die een probleem heeft met de buren en dit graag op een vriendelijke manier opgelost wil hebben, kan een verzoek indienen bij buurtbemiddeling. Het gaat bij buurtbemiddeling niet alleen om het oplossen van het probleem, maar vooral om het herstellen van de relatie. Neem uw verantwoordelijkheid als goede buur en praat eerst zelf met uw buren of buurtbewoners. Als dat niet werkt neem dan contact op met buurtbemiddeling. Mocht dat ook niet tot een verbetering leiden dan kunt u uw klacht melden bij de juiste instanties met het verzoek om actie te ondernemen.
 
Bel voor informatie, advies of bemiddeling:
Marcelle van der Ven
Coördinator buurtbemiddeling


Buurtbemiddeling
Kerkwerve 46
4873CJ  Etten-Leur
bbettenleur@surpluswelzijn.nl

tel 076-5016450 (receptie)
06-23444572 (telefoon buurtbemiddeling )