zondag 19 juni 2011

Op vakantie? Vul de vakantiekaart in!

Tref uw maatregelen voordat u op vakantie gaat en vul de vakantiekaart in. Illustratie: The Cartoon Factory

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Zorg dus dat u uw woning veilig achterlaat. De website politie.nl/Midden en West Brabant helpt u hierbij. Daar vindt u de vakantietest en de vakantiekaart. Via het menu Preventief surft u naar het onderdeel Vakantie.

De vakantietest geeft u snel een indicatie of u goed voorbereid op vakantie gaat. Met de vakantiekaart informeert u de politie over uw afwezigheid. Denk eraan om uiterlijk één week voor uw vertrek de vakantiekaart ingevuld op te sturen naar de politie. U kunt de kaart invullen op deze site of op het politiebureau. Via het nummer 0900-8844 kunt u alle informatie ook telefonisch doorgeven. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal zeven dagen duren.

Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat uw woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in de gebruikelijke surveillanceroute betrokken. Daarnaast kan de politie bij brand, inbraak of andere calamiteiten snel de sleutelhouder benaderen aan wie u de woning hebt toevertrouwd.

Op www.verkeershandhaving.nl vindt u in het menu Thema's tien tips over veilig op vakantie. Bijvoorbeeld over de juiste belading, maar ook over goede verlichting en veilige snelheid.

Ik wens u een fijne vakantie en veilige kilometers.

tot Blogs
uw wijkagent
Peter Smaardijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten