maandag 18 oktober 2010

Illegaal vuil storten

Het was zaterdag 16 oktober 2010 een mooie zonnige middag. Veel mensen liepen in het natuurgebeid rondom de haven.  Dit gebied leent zich voor een mooie wandeling met de hond of een fietstocht. Toch zijn er mensen die menen dat dit gebied bedoelt is om hun overtollige huisraad te dumpen. Zo ook deze zaterdagmiddag, als ik zie dat een tweetal personen een, blijkbaar niet meer bruikbare bank vanuit hun laadbak zo naast de weg gooien.  Schijnbaar achteloos of het de normaalste zaak van wereld is vertrokken beiden weer, de rommel voor een ander overlatend.

Waarom niet even naar de milieustraat gereden en daar het bankstel afgeleverd een andere optie zou kunnen zijn de kringloopwinkel, dan heeft een ander er ook nog plezier van.  Nee, we gooien het in de natuur. Wat zou dit illegaal vuilstorten nu kosten.
Als een particulier zich ontdoet van een afvalstof door deze buiten een inrichting te storten dan kan hij een bekeuring tegemoet zien van 160 euro. Daarbij komen de kosten van het opruimen door de gemeentelijke instanties. 

Het wegbrengen naar de Milieustraat in Etten-Leur kost niets, de gemeente heeft bonnen verspreid waarmee gratis vuil gestort kan worden.

De beide personen die dachten een bankstel te dumpen zijn aangesproken en zullen hun vuil opruimen, waarbij bovengenoemde sanctie niet achterwege zal blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten