vrijdag 17 december 2010

Knal jezelf niet naar HALT

Het einde van het jaar nadert in rap tempo, voor velen een tijd om toe te leven naar afsluiting en nieuw begin, voor anderen een tijd van angst en overlast van vuurwerk.
De politie in Etten-leur heeft speciale teams in dienst die de vuurwerkoverlast in aanloop naar oud en nieuw aanpakken. Tijdens de jaarwisseling zijn veel collega's bezig om het feest in goede banen te leiden en het voor een ieder veilig te houden.
In de aanloop naar de jaarwisseling zal streng worden toegezien op de naleving van de regels rondom het bezit en afsteken van vuurwerk en de gevolgen voor de bezitter als hij/zij wordt betrapt bij het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en het voortijdig afsteken daarvan.
De politie controleert op straat maar kan dit niet alleen ook de ouders hebben een verantwoordelijkheid als het gaat om (illegaal) vuurwerk. Koop het vuurwerk bij erkende bedrijven, sla het op een droge plaats en haal het pas op oudejaarsdag tevoorschijn.
Op 31 december 2010 vanaf 10.00 uur tot 01 januari 2011, 02.00 uur is het legaal om vuurwerk af te steken. Gebuik de veiligheidsmiddelen die de winkeliers aanbevelen. Dit voorkomt ongelukken tijdens het afsteken. Ruim na afloop van het afsteken het vuurwerk op, dit voorkomt dat op nieuwjaarsdag, jeugdigen proberen niet afgegaan vuurwerk af te steken.

Wanneer bij onze jeugd toch vuurwerk wordt aangetroffen in de aanloop naar oud en nieuw zal de minderjarige overtreder worden doorverwezen naar bureau HALT, tevens zullen de ouders in kennis worden gesteld van de bevindingen van de politie. Bij meerderjarige( 18 jaar en ouder) overtreders zal proces-verbaal worden opgemaakt en de officier van justitie zal een oordeel vellen en de mogelijkheid van een strafblad is aanwezig.

Wanneer u in uw omgeving weet, wie of waar zich illegaal vuurwerk bevindt, kunt u dit melden via het algemene nummer van de politie 09008844 of meld misdaad anoniem 08007000

Laten we in deze tijd ook aan onze dieren denken en verantwoordt met vuurwerk omgaan.

Ik wens u en de uwen fijne kerstdagen een veilige jaarwisseling en voorspoedig 2011 toe.

Tot blogs
Uw wijkagent
Peter Smaardijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten